Fűtéstechnika

A probléma

A pékségekben kiépített meglévő fűtési rendszer a hőhasznosító berendezés fogadására alkalmas lehet a hőhasznosító tervezett funkciója szerint. Egyszerű esetben a hőhasznosító a kazánba visszatérő hőmérsékletet emeli, ezáltal csökkentve a földgáz felhasználást (csökken a gázkazán hőmérséklet emelés). Összetettebb rendszerek esetén, vagy az épület külső hőszigetelése esetén a rendszert összetett, esetleg időjáráskövető szabályozással kell ellátni.

A megoldás

A meglévő gépészeti rendszer átvizsgálása után megtervezzük a szükséges átalakításokat, kiválasztjuk és telepítjük a megfelelő szabályozó rendszert. A hőhasznosító melegvíz készítésre és fűtés rásegítésre is alkalmas lehet. Az épület szigetelésével az üzem általános légcseréjét hővisszanyerős szellőző géppel oldjuk meg, melyben a rásegítő fűtő kalorifer számára is biztosítani kell melegvizet. A szellőzés, és az ahhoz kapcsolódó fűtési egység vezérlése is a központi szabályozó feladata.

Rendszerbe illesztés

A szabályozó rendszer és annak beavatkozó, hőmérséklet jeladó elemei a meglévő, és a tervezett gépészeti rendszerre épülnek. A funkciók és a szükséges elemek felmérése a helyszíni, és azt követő tervezői egyeztetés során kerülnek tisztázásra.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.