Pályázat

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

TRIEX KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

A PROJEKT CÍME:

A Triex Kft. technológiai és modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

69 299 916 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN):

70 %

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA:

2024.04.14.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:

GINOP_Plusz-1.2.3.-21-2022-00568

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A korszerűsítés során a raktárként használt 38,2*16,9 m (645 nm) nagyságú könnyűszerkezetes csarnokot tervezzük átalakítani, új beton padozattal, oldalfalak szigetelésével, régi hullámpalatető szerkezetének korszerű, szigetelt paneles tetőre cserélésével, modern, szigetelt nyílászárók beépítésével, világítás korszerűsítésével, egy 10 kW-os napelemrendszer telepítésével és beüzemelésével.  Célunk, hogy a termelési folyamatok és a telephelyen található építmények energiaigényét minél nagyobb részben megújuló energiával fedezzük.  Az alapanyagok, félkész- és késztermékek anyagmozgatásához vásárolnánk 2,5 T teherbírású gázüzemű targoncát szerzünk be.  Egy modern üzemcsarnokot, raktárt hozunk létre, mely alkalmas a CNC megmunkáló tárolására, beüzemelésére

Az irodai munkavégzés hatékonyabb, magasabb színvonalon történő végzéséhez Dell Inspiron laptopokat vásárolunk és dolgozóink részére pénzügyi és munkavédelmi ismeretek területén képzéseket szervezünk. Tanácsadási szolgáltatásként kommunikációs tervet készítettünk, mely kézhezvétele után a szolgáltatásaink hatékonyabb promótálását teszi lehetővé. Ezzel is növelve, megőrizve versenyképességünket, piaci helyzetünket.

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

TRIEX KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

A PROJEKT CÍME:

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések a Triex Kft.-nél

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

9 000 000 ,- Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN):

60,68 %

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA:

2021.10.29.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:

GINOP-1.2.8-20-2020-00153
EU_zaszlo_text_RGB_hu-1280x1141

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A jelen pályázat keretein belül beszerzésre kerülő gépekkel a kézi lemezdarabolást modern CNC-s lemezollóval tudjuk kiváltani, amely elsősorban a vágás minőségét javítja, ezzel a késztermék minősége is javul. Mivel a felújítás és a gyártás során a burkolati elemek átlagos hosszúsága 2300 mm, ezért indokolt volt a nagy munkaszélességű, nagyon precíz, modern lemezvágó berendezés beszerzése.

Mivel cégünk sütőipari berendezések gyártásával, forgalmazásával és javításával foglalkozik, ezek a gépek gyakran tésztamaradványokkal szennyezettek, sokszor évek alatt ráégett szennyeződéseket kell róluk eltávolítanunk. Ez a hidegvizes mosóval nehezen valósítható meg, így a munka hatékonyságát nagyban növeli és a munkafolyamatokra fordított időt lecsökkenti egy melegvizes magasnyomású mosó berendezés.

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

TRIEX KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

A PROJEKT CÍME:

A Triex Kft. technológiai modernizációjának támogatása

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

39 996 155 Ft, azaz harminckilencmillió-kilencszázkilencvenhatezer-százötvenöt Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN):

65.03 %

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA:

2020.12.31.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:

GINOP-1.2.10-19-2019-00022
EU_zaszlo_text_RGB_hu-1280x1141

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A TRIEX Kereskedelmi Kft. 1990-ben alakult osztrák-magyar vegyesvállalatként. Legfőbb célkitűzésünk az volt, hogy a magyar élelmiszeripar számára korszerű és gazdaságos megoldásokat nyújtsunk. 1990 és 1998 között elsősorban a klasszikus külkereskedelem jellemezte cégünket, forgalmunk nagy részét a sütőipari gépek és kemencék tették ki. Dolgozóink létszáma évről évre nőtt: mérnök és tervező kollégák csatlakoztak hozzánk, így egyre több tervezési, és üzemszervezési feladatot tudtunk vállalni.

Az eladások számának folyamatos növekedésével szükségessé vált saját szervizcsapatunk létrehozása, így komplett szolgáltatást tudunk nyújtani partnereink részére. Sikeres projektjeinknek és munkatársaink sokoldalúságának köszönhetően a sütő- és édesipari munkák mellett egyre több malomipari, liszt- és gabonatárolási feladat tervezésére és kivitelezésére is megoldást tudtunk nyújtani. 2004-ben megvásároltuk a halásztelki telephelyet irodánk és raktárunk bővítésének céljából. Szigetújfalun létrehoztunk egy gyártójavító bázist, így az eddigieknél is nagyobb volumenű munkákat is el tudjuk vállalni. Létrehoztuk a TRIEX Sütéstechnika Kft-t, mely elsősorban a sütőipari gépek eladását és szervizelését végzi.

Magyarországon több mint 800 referenciahellyel rendelkezünk, a teljesség igénye nélkül: Nyírség-Hasso Kft., Szécsény Mill Kft., Káta Mill Kft., Hajdúsági Sütödék Zrt., Lipóti Pékség Kft., Pannon-Sütő Kft., Hubakers-Trade Adalékforgalmazó Kft. Romániában is építettünk több komplett malmot (tervezéstől a kulcsrakész átadásig): Agropan Prodcom Srl., Harmopan SA , sütőszer- és takarmánykeverőt, gluténmentes üzemeket. Több kivitelezésünk volt Ausztriában, Németországban és Szlovákiában is.” „A jelenlegi telephelyeinken végzett összeszerelő-javító tevékenységünk bővítése miatt bérbevettük a pincehelyi telephelyet, ahol 720 négyzetméteren minden lehetőség adott erre.

Cégünk közel 30 éve foglalkozik sütőipari gépek, berendezések és részegységek forgalmazásával, gyártásával és összeszerelésével. Új piaci lehetőségként szeretnénk új, általunk tervezett gépegységeket gyártani, amelyhez elengedhetetlenül szükséges a géppark modernizációja illetve bővítése. Jelenleg megfelelő műszaki színvonalú eszterga-maró-köszörű gépekkel rendelkezünk, de sajnos a rendelkezésünkre álló élhajlító berendezés csak 1000 mm munkaszélességű. Mivel az egyik fő perspektivikus termékünk rozsdamentes burkolatok készítése lenne, ezért mindenképp szükségünk van legalább 2300 mm munkaszélességű élhajlítóra. Továbbá szeretnénk megvásárolni egy nagyon modern, CNC-vezérlésű lemezkivágó és -préselő gépet, mellyel a lemezmegmunkálást szeretnénk nagymértékben modernizálni, automatizálni az egyedi-kézi gyártás helyett. Ez a berendezéssel különböző formájú lemezkivágásokat, kopoltyúzást tudnánk kivitelezni, de akár lemezgravírozásra is képes.

A sütőiparban szerzett közel 30 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagy piaci lehetőség van egyedi sütőipari formák és lemezek gyártásának területén is, különösen a speciális kialakítású lemezek (babapiskóta, hamburger lemezek) esetében, melyekre a gyors elhasználódás miatt állandó piaci igény van. A modernizálást követően képesek leszünk olyan egyedi sütő- és tárolókocsik gyártására is, melyek jelen pillanatban még nincsenek nagy számban elterjedve, de az élő munka csökkentése érdekében egyre több automata vető- és elszedő-egység kerül beüzemelésre, melyek folyamatos ellátása ezekkel a kocsikkal valósítható meg. Mivel az árbevételünk egy részét a használt gépek felújítása és javítása teszi ki, az új technológiával nagyban növelhető lesz ennek a tevékenységünknek a hatékonysága, mivel képesek leszünk egyedi burkolatok és belső szerkezeti elemek gyártására.